Tilbered en lækker iskaffe i dit hjem

Iskaffe-sæsonen er her – og vi drømmer allerede om måder, hvorpå vi kan gøre vores yndlingskoffein, forfriskende drink til vores egen. Uanset om det er at blande det med landets foretrukne hasselnødde- og chokoladepålæg, at smide noget frisk mynte i eller tilsætte det med lidt sprut, er der kun én måde, vi kommer igennem sommeren på, og det er med iskaffe!

Men før vi hopper all in, har vi brug for en grundlæggende iskaffe-opskrift – den slags, som vi kan tilpasse, når og hvor vi vil, og arbejde derfra.

Du kan finde flere iskaffe opskrifter her på newdaycoffee.dk

Hvordan laver du iskaffe?

Det er nemt, virkelig. Alt du behøver er et højt glas fyldt med is, brygget kaffe og lidt vaniljesirup (hvis du har lyst). Bland det hele og der har du det! Et dekadent glas hjemmelavet, problemfri iskaffe.

Hvis du virkelig har lyst til at skubbe båden ud, kan du lave den med en shaker. Hæld alle dine ingredienser i og ryst som en cocktail. Tænk på det som en alkoholfri espresso martini!

Hvad er forskellen mellem iskaffe og Cold Brew?

Iskaffe er, ja, iskaffe. Det er så enkelt som at servere regelmæssigt brygget kaffe over et glas fyldt med is. Men hvis du vil blive lidt mere teknisk, så er iskaffe lavet med espresso, der er brygget i omkring 25 sekunder.”

Cold Brew er lidt mindre ligetil og kræver meget mere tid. I stedet for blot at servere regelmæssigt brygget kaffe over is, indebærer koldbrygning at lade malet kaffe stå i koldt vand i mindst 12 timer.

Jo længere kaffen sidder, jo stærkere (og mere velsmagende) er smagen.

Skal du tilsætte sukker?

Hvis du er ude efter et sødt spark, så ja. Men det er værd at tilsætte det sukkerholdige element i en sirupsform (som vanilje eller hasselnøddesirup), især hvis du tilsætter det direkte i kold kaffe. Dette skyldes, at standard sukkergranulat ikke opløses. Hvis du vil bruge ordentligt sukker, så opløs det i dit varme vand på forhånd.

Er friskmalede kaffebønner et bedre valg?

Lad os se det i øjnene, friskmalede kaffebønner smager altid bedre. Men vi er ikke kaffesnobber. Så hvis du har travlt eller har brug for den koffeinfix ASAP, er der ikke noget galt med at bruge instant kaffe. Eller hvis du vil så tæt på friskmalede bønner som muligt, så prøv single-serve kaffebreve fra newdaycoffee.dk. De giver dig den ægte aroma og kvalitet, som hvis du selv havde kværnet de bønner.

Hvilke tilføjelser kan du bruge?

Som alt andet kan du tilføje dit eget spin på tingene. Hvis du leder efter noget sødt, så tilsæt en dråbe vaniljesirup. Du kan endda forstærke tingene med en skefuld is.

 

Hvad kan jeg gøre for at forhindre, at min iskaffe bliver vandet?

For at sikre, at din iskaffe ikke viser sig at være en kold vandig rod, kan du prøve at fordoble mængden af ​​kaffe, du bruger. Eller, hvis du har lyst, lav dine egne kaffeisterninger. Lav blot en portion kaffe, lad den køle af, hæld i en isbakke og frys.

Elsker du iskaffe lige så meget som vi gør? Så find de perfekte kaffebreve til at lave iskaffe her!

INGREDIENSER

1 stk. single-serve kaffebrev

200-300 ml kogende vand eller lad det trække i koldt vand over natten

50 ml mælk (valgfrit)

Isterninger

Vaniljesirup (valgfrit)

VEJLEDNING

Tilsæt kaffebrevet til koppen og hæld 200 ml kogende vand over. Bland indtil det er helt opløst. Lad det afkøle til stuetemperatur. Eller, hvis du har lyst, stil i køleskabet i en time.

Fyld et glas med is og hæld den afkølede kaffe over.

Server sort eller fyld med 50 ml mælk, og bland.

Tilsæt vaniljesirup (valgfrit) for et sødt kick.

Written by