Hvor Meget Koffein Er Der I Kaffe

Hvor meget koffein er der i kaffe?

Kaffedrikkere ved at en dejlig kop kaffe, ikke bare er en dejlig kop kaffe – for mange er det en nødvendighed om morgenen, at vi bare skal have vores daglige skud af koffein. Det er blevet en vanesag og en særdeles fast rutine, som gør at man kommer helskindet igennem arbejdsdagen.

Desværre kan billig kontorkaffe ikke altid gøre det, så du vælger at gå ned på den lokale kaffebar for at få dit daglige fix, men i hvilken kaffe får du mest koffein for pengene? Ved at se denne video så får du svaret – videoen gennemgår alle tal, og fortæller alt hvad du bør vide om koffein i de forskellige typer kaffer.

Hvad enten du leder efter en hurtig genvej til at holde dig vågen til morgenmødet på arbejdet, eller du leder efter et hurtigt boost energi til at komme igennem eftermiddagen, så er der her tre ting som er med til at afgøre præcis hvor meget koffein, der rent faktisk er i din kaffe når du bestiller den hos den lokale kaffebar.

1. Espresso vs. normal kop kaffe

espresso-shot

En typisk kop kaffe indeholder mellem 95-200 mg koffein, og en standard kop espresso indeholder 47-75 mg koffein pr kop. Så den typiske kop kaffe indeholder altså mere koffein end en espresso, men espressoen har altså mere koffein pr. ml – var der nogen der sagde dobbeltespresso?

 

2. Kaffebønnerne har betydning

Espresso

Forskellige typer af kaffebønner har forskelligt indhold af koffein. Eksempelvis indeholder bønner fra Etiopien 1,13% koffein, mens bønner fra Tanzania indeholder 1.42% koffein. Den populære Arabica bønne indeholder 1,2%, mens den stærkeste Robusta bønne indeholder 2,4% koffein. Du kan tro på det eller ej, men farven på bønnen afslører rent faktisk indeholdet af koffein. Mørkere bønner kræver at blive ristet længere, hvilket betyder at mere koffein vil brænde ud. Hvis du derfor er på udkig efter meget koffein, så hold dig til lyse bønner.

 

3. Tilberedningen af bønnerne har også betydning

Hvis du er på jagt efter mest koffein per kop kaffe, så skal du købe fintmalede kaffebønner. Fintmalede bønner har et større område hvorfra koffeinen kan hives ud. Derudover skal du brygge kaffen mellem 195-205 grader, da der giver den bedste koffein udvinding. En længere brygtid resulterer også i en mere koffeinholdig drik, så hold dig til drypkaffe i stedet for stempelkanden.

 

Hvis du befinder dig i en kaffebar og du vil have den kaffe, som har mest koffein i så fra menuen, skal du gå efter en double espresso lavet med let ristede Robusta bønner. God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *